Privacybeleid

Geldig vanaf 1 november 2013

Ons Privacybeleid helpt je weloverwogen beslissingen te nemen over je relatie met G-billing. We verzoeken je deze dus goed door te nemen

Inleiding

Dank dat je voor G-billing hebt gekozen. Om je toegang te kunnen geven tot de G-billing Dienst hebben wij enige informatie over jou nodig. In dit Privacybeleid geven we aan welke informatie wij verzamelen, wat we ermee doen en hoe je het gebruik van jouw informatie kunt beheren en controleren. Door van onze Dienst gebruik te maken ga je met ons een bindende Overeenkomst aan en stem je toe in het gebruik van jouw informatie zoals uiteengezet in dit Privacybeleid. Als je niet met deze Voorwaarden akkoord gaat, kies er dan voor om geen gebruik te maken van de Dient.

Verzamelde informatie

Als je je aanmeldt voor de Dienst, kan het zijn dat wij van jouw gevraagde informatie verzamelen, zoals je (Google)gebruikersnaam, wachtwoord, e-mailadres, bedrijfsgegevens zoals KvK nummer, IBAN en BTW nummer en (factuur)gegevens ten aanzien van opdrachtgevers en projecten. Door je aan te melden via je voor Google gebruikte identificatiecodes, machtig je ons jouw verificatiegegevens, zoals je gebruikersnaam, en wachtwoord en andere informatie, in bijzonder agenda gegevens, te gebruiken.

Protocol

G-billing maakt gebruik van het standaard open authentificatieprotocol van Google (OAUTH2). Gedurende de eerste aanmelding bij G-billing met jouw gebruikersnaam en uw wachtwoord van Google Apps, verleen je G-billing toegang tot de benodigde onderdelen van Google Apps voor een juist en volledig functioneren van G-billing.

Het betreft specifiek de volgende Google-services:

 • Google Managementconsole: voor je organisatiegegevens en gebruikers
 • Google Agenda: voor het ophalen van je afspraken (uren) uit agenda's
 • Gmail: voor het digitaal verzenden van je facturen en specificaties
 • Google Drive: voor het digitaal archiveren van je facturen en specificaties

Het open authentificatieprotocol zorgt ervoor dat G-billing niet in het bezit is - en behoeft te zijn - van je aanmeldgegevens bij Google Apps. Wij kunnen dus op geen enkele wijze onbevoegd toegang verkrijgen tot je Google Apps omgeving.

Je kunt de verleende machtigingen op basis van het open authentificatieprotocol altijd intrekken. In het managementconsole van je Google Apps omgeving kunt je voor de gewenste gebruikers de machtigingen ten aanzien van G-billing intrekken. Je dient hiervoor de volgende handelingen te verrichten:

 1. Log in op het managementconsole van uw Google Apps omgeving
 2. Kies voor het onderdeel "Gebruikers"
 3. Selecteer de door uw gewenste gebruiker
 4. Kies voor het onderdeel "Beveiliging"
 5. Zoek het onderdeel "Geautoriseerde toegang"
 6. Zoek de services "Smart4Apex G-billing"
 7. Kies voor de optie "Intrekken"
 8. Herhaal bovenstaande handlingen voor alle gewenste gebruikers

Gegevens verstrekken aan derden

De door verzamelde gegevens zullen wij nooit aan derden doorgegeven. Er is echter een uitzondering op deze regel: Wanneer er een gerechtelijk bevel is uitgevaardigd om gegevens te verstrekken.

Beveiliging

Wij stellen ons ten doel de gegevens van onze gebruikers te beschermen. Ondanks het feit dat wij alle naar redelijkheid in acht te nemen maatregelen nemen ter bescherming van gegevens, biedt geen enkele veiligheidsmaatregel volledige zekerheid en we kunnen de beveiliging van de door ons verzamelde gegevens dan ook niet te allen tijde garanderen.

Wijzigingen in het Privacybeleid

Dit Privacybeleid wordt af en toe gewijzigd, dus lees deze regelmatig even door. Als we essentiƫle wijzigingen aanbrengen, zullen wij jou hierover informeren. Bij voortzetting van onze Dienst , aanvaard je daarmee de wijzigingen.

Contact

Als je vragen of opmerkingen hebt over dit Privacybeleid, kun je contact met ons opnemen via de pagina 'probleem melden'.

Auteursrecht © 2013 G-billing. Alle rechten voorbehouden.